Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010 498 99 99

Kundservice

Vard. 09-19 Lörd. 10-15

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010 498 99 99
Mina Sidor
|

Populära varumärken

Nytt golv? Vi hjälper dig att hitta rätt

Golvet är husets största inredningsdetalj och sätter designpricken över i:et. Dessutom ska det hålla sig snyggt länge även under stora påfrestningar, som lekande barn, vassa hundklor, smuts och väta. Hos Lindströms hittar du ett brett sortiment av vackra golv från välkända leverantörer. Vi har alltid bra priser och produker av högsta kvalitet. Om du vill kan du också beställa hem fria varuprover på golv som du är intresserad av, på så sätt kan du känna på strukturen och se hur färgen fungerar hemma hos dig.

Att tänka på inför köpet av ett nytt golv

Det viktigaste är att anpassa valet av golv efter vad det ska användas till. Ska golvet ligga i ett sovrum kan tåligheten till exempel vara lägre än på ett golv som ska ligga i ett kök. Du kan också fundera över vilken finish du vill ha på golvet: lackade golv finns till exempel i flera olika glansnyanser, från helt matt till lackat med hög glans, medan oljade golv eller hårdvaxoljade golv har ett helt annat utseende. Fråga dig också vilket intryck du vill att ditt nya golv ska ge. Ska det få ta plats utseendemässigt eller vara mer osynligt? Vill du ha ett ljust eller ett mörkt golv, varmt eller kallt? Allt detta beror på vilken stil du har på inredningen hemma men även vad du vill att golvet ska återspegla i din personlighet De flesta människor väljer golv som är kopplade till husets karaktär och tidsålder. Dock kan man se att allt fler trägolvs köpare väljer bort den klassiska 3-stavs parkett och lägger lite mer pengar på att istället köpa de bredare, lite mer exklusiva 1-stavs golv istället. När det gäller utseendet så finns det två tydliga trender. Den ena trenden är de ljust vitpigmenterade golven som går åt det mer avskalade hållet. Den andra trenden är de rustika golv som ser ut som riktiga plankgolv och som är mer robusta i utseende och karaktär. Det är golv som är hyvlade och borstade, lite råare i sitt utseende och gärna med synliga lagningar och ”skador”. Har man ett äldre hus eller våning renoverar man gärna tidstypiskt. Då är det ofta massiv stavparkett i ek som gäller, i mönster som återskapar originalgolven eller som åtminstone känns som original. Sedan finns det dem som vill inreda och renovera gamla torp och herrgårdar, och de väljer ofta furuplank på gammalt vis, med "skurgolvskänsla" fast oftast med annan ytbehandling är de gamla skurgolven, som till exempel vitpigmenterad hårdvaxolja.

Några tips och råd för den som ska välja nytt golv hemma

Ta inte första bästa golv utan tänk igenom er vardag. Hur ser morgonen ut, springer ni mycket in med skorna för att ni glömmer saker? Har ni småbarn eller husdjur? Är ni renoveringstyperna som gärna tänker er att byta golv efter ett tag eller vill ni att golvet ska hålla sig snyggt i många år? Ställ er också frågan om vad ni kan tänka er att betala för ert golv. Ha en Plan A, som är ert absoluta drömgolv men det golv som ni kanske inte vill eller kan kosta på er, och en plan B, som är det golv i rätt prisklass som är så likt ert drömgolv som möjligt. En duktig golvsäljare kan ge riktigt bra råd om finish, ytbehandling och skötsel. När ni gjort allt ovan lånar ni hem provplankor av de golv ni tycker verkar bra och ser hur de ser ut i miljön hemma. Vi på Lindströmsbad.se skickar hem fem olika provbitar utan kostnad till våra kunder.

Några vanliga missar som man gör när man handlar golv

Många stirrar sig blinda på hur många gånger de kan slipa om sitt nya golv när de väljer. Ju fler gånger man kan slipa, desto bättre är det. Men om man köper ett golv med karaktär, som ett borstat eller ett hyvlat golv, så har slipningen faktiskt ingen som helst betydelse. Man kan ändå aldrig slipa ett sådant golv utan att ändra utseende på det totalt. En annan faktor är den ständiga frågan om lackade eller oljade golv. Många barnfamiljer med småbarn vill ha ett lackat golv för de har hört att de lackade golven är tåligare. Och visst är en lackad yta hård och tålig. Men om man får skador i golvet (och det får alla förr eller senare) så ”knäcks” lacken och skadan går inte att reparera så lätt. Det krävs att man slipar om hela golvet för att få en jämn och osynlig lagning. Oljade golv och hårdvaxoljade golv kräver lite mer underhåll och är inte riktigt lika tåliga som de lackade - men om man får en skada är det bara att ta lite sandpapper och slipa, och därefter applicera olja på fläcken. Det är alltså lättare att hålla ett oljat eller ett hårdvaxoljat golv snyggt i det långa loppet. En tredje sak som många gör fel på är att de inte köper korrekta underhållsprodukter till rätt golv. Det vanligaste felet är att använda för hårda rengöringsmedel på trägolv. Fråga oss på Lindströmsbad.se när du skall handla om vilken behandling som passar för just ditt trägolv. Ett trägolv är en levande produkt som kräver underhåll och kärlek.