Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010 498 99 99

Kundservice

Vard. 09-19 Lörd. 10-15

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010 498 99 99
Mina Sidor
|

Laminatgolv - Golvsorter

Laminatgolv är tillverkade av lager på lager av olika material och kan se ut som ett trägolv eller ett klinkergolv. Golvmaterialet ger en slittålig, praktisk och hållbar yta som passar för folk i farten och familjer med barn och djur. De tål barnlek, hundklor och mängder med smuts utan att för den skull bli förstörda. Ett bra laminatgolv tål till och med höga klackar och hårda slag. Hur god tålighet golvet har, beror på dess kvalitet.

Av Bild och text Arredo2019-01-21

Laminatgolv har ofta en kärna av pressat, träbaserat material, till exempel HDF (träfiberskiva), ett bottenskikt och ett ytskikt som är ett tryckt dekorark av plast. Förutom att laminatgolv är extremt tåliga är designmöjligheterna en stor fördel och finns i många vackra dekorer i olika format och med olika strukturer. Med ett laminatgolv får du inte bara laminatgolvets alla fördelar utan även den naturliga och distinkta känslan av naturtrogna trä- och stenmönster.

Laminatgolv är lättskötta och fungerar även bra i samband med golvvärme. Dessutom är dom lätta att lägga och otroligt slitstarka, vilket betyder att det klarar många års användning utan att förlora sin skönhet.

Riktigt enkelt blir det med ett så kallat klickgolv. Då hakas golvbrädorna i varandra utan lim. Ett laminatgolv kan inte slipas, oljas eller lackas om.

Köp Laminatgolv här »


Skötselråd

Fuktmoppa golvet med en mopp vid behov. Laminatgolv är smutsavvisande och behöver inte behandlas med polish, vax eller liknande.

Lackade laminatgolv behandlas likadant som ett lackat massivt trä- eller parkettgolv.

Skrubba aldrig med stålull eller annat slipande material eftersom detta kan påverka ytan och utseendet på golvet.


Föredelar

Prisvärt. Slitstarkt. Ser ut som riktigt kakel/klinkers/trä. Enkelt att lägga. Ett laminatgolv har hög densitet vilket gör det stryktåligt.


Nackdelar

Kan upplevas som klapprigt och hårt. Stegljudsisolering bör läggas under golvet, men det kan förebyggas med underlagsfoam.

Då det är ett träbaserat material så krymper och sväller det beroende på luftfuktighet och mår bäst av en relativ fuktighet på 30-60 procent."