Jämför (0)
  0
  0 kr

  Genom att fortsätta använda sajten utan att ändra dina browserinställningar godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här.

  När du använder sajten och våra tjänster kommer vi även att behandla dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.

  Plankmönster

  Utseende på ett trägolv påverkas av en rad faktorer, som träslag, kvistar och ådring med mera. Trägolv tillverkas i olika mönster. 1-stav, eller plank som det också kan kallas, är ett traditionellt mönster som ger ett lungt intryck. 2-stav passar bra i stora rum medan 3-stav, där stavarna är kortare ger ett mer livligt intryck.

  1-stav

  1-stav är detsamma som plankgolv, ett traditionellt mönster som ger ett lungt intryck. Gemensamt för 1-stav är att ytskiktet kommer från ett och samma stycke trä, vilket återspeglar träets naturliga utseende.


  2-stav

  2-stav Liksom 1-stav ger 2-stav ett lugnt intryck och är därför ett bra val för golv i stora rum. Ytskiktet består av två stavar finns i olika varianter beroende på golv och tillverkare.


  3-stav

  För den som vill ha ett folv med mer livlig karaktär passar 3-stav bäst. Här ligger tre stavar i bredd är kortare och av olika längd. 3-stav passar oftast bäst i mindre rum


  Skeppsgolv

  Ett skeppsgolv har en mörkare listmarkering mellan varje bräde, vilket ger golvet dess karaktäristiska ränder. Precis som övriga golv finns skeppsgolv i olika träslag och med olika ytbehandlingar.


  Övriga mönster

  Förutom redan nämnda kan golv läggas i en rad andra mönster. Till de vanligaste hör holländskt mönster och fiskbensmönster, båda två klassiska och stilrena och påminner om svunna epokers praktfulla golvstilar.

  Köp fiskbensparkett här »
  Köp golv med holländskt mönster här »