Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010 498 99 99

Kundservice

Vard. 09-19 Lörd. 10-15

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010 498 99 99
Mina Sidor
|

Ljust eller mörkt

Vilken färg väljer du?

Av Bonnier Publications2019-01-17

Har du tänkt på att färgtonen du väljer på ditt golv kommer att bli väldigt avgörande för hur hela ditt rum kommer att upplevas? Börja med att ta reda på hur din rumsupplevelse ska vara. Du kanske vill att den ska skapa en viss känsla eller atmosfär. Tex. luftig, sval, varm, lugn, harmonisk.

Mörkt Golv

Några punkter som kan påverka valet av golvfärg kan vara, övrig belysning, naturligt ljus, väderstreck och storlek på fönstren. Ett mörkt golv absorberar mycket ljus och påverkar också rummets rymdkänsla. Samtidigt kan ett mörkt golv skapa en behaglig och varm känsla i stora utrymmen. En liten lägenhet upplevs som större om du har samma golv i alla rum istället för att variera i varje rum.

Ljust Golv

I ett lite mindre rum kan det vara en fördel att hålla sig till de ljusare färgtonerna, då ett ljust golv alltid gör att rummet upplevs större. Ett ljust trägolv reflekterar ljuset och ökar volymkänslan och kan skapa en dramatisk kontrast till mörka inredningsdetaljer. Lackerat golv reflekterar solljuset och sprider därmed ljuset mer än en mattlackad eller oljad golvyta.