Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010 498 99 99

Kundservice

Vard. 09-19 Lörd. 10-15

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010 498 99 99
Mina Sidor
|

Vinylgolv - Golvsorter

Vinylgolv är enkelt sammanfattat ett slitstarkt golv som är enkelt att rengöra. Men du har dessutom många snygga dekorer att välja mellan och du kan lägga golvet med ett enkelt klick.

Av Arredo2019-01-25

Ett bra vinylgolv ska kunna stå emot slag och vatten, vara brandsäkert, ljuddämpande och slittålig. Vinylgolv av hög kvalitet består av flera skikt, som vart och ett fyller en viktig funktion. Då ett vinylgolv tål spill och är lättstädat är det extra lämpligt för köket och hallen.

Allt fler upptäcker fördelarna med vinylgolv i kök. Det spelar ingen roll om du råkar spilla när du lagar mat. Det skyddande ytskiktet gör golvet superlätt att göra rent och tål även att köksstolar dras ut och in vid matbordet gång på gång.

Vinylgolv lagas enkelt eftersom man endast byter ut de plankor eller plattor som är söndriga eller defekta. Vinylgolv ger mycket bra ljuddämpning – helt enkelt eftersom materialen inte reflekterar ljud. Något som är praktiskt i lekrum med höga ljudnivåer och i sovrum där man vill ha en så dämpad ljudmiljö som möjligt.

Alla vet vi hur det brukar vara med grus, smuts och gräs som lätt följer med in. Då är det bra att ha ett tåligt vinylgolv som klarar av blöta gummistövlar, leriga skor eller sandiga sandaler. Det starka slitskiktet gör att smutsen inte får fäste på vinylgolv på samma sätt som på andra golv.

Om du vill minska smutsen ytterligare rekommenderar vi att du använder en bra avtorkningsmatta innanför och om möjligt även utanför ytterdörren.


Skötselråd

Vinylgolv är mycket lättskötta, men måste självklart städas regelbundet för att bevara sin skönhet. Golvet kan enkelt städas med en dammsugare, borste eller golvmopp.

När du torkar golvet ska du använda en fuktig, väl urvriden skurduk eller mopp. Gärna en s.k. micromopp. Vi rekommenderar att du alltid använder ett milt rengöringsmedel för att bibehålla golvets ursprungliga utseende. Överdosera inte!

Eftertorka golvet med rent vatten så att inga rester av rengöringsmedlet finns kvar. Häll inte vatten över golvet och lämna inte kvar vattenpölar.


Daglig rengöring

Dammsug, torrmoppa eller sopa bort smuts och damm. Ta bort sand, vassa föremål, fläckar, fukt och frätande vätskor omedelbart.

Observera! Använd aldrig frätande, polerande eller slipande rengöringsmedel och tvål, eller medel som innehåller olja eller vax.


Fördelar

Slitstarkt, lättskött, formbart, vattensäkert. Finns i mängder av mönster och färger. Behagligt att gå på. Ljuddämpande. Fungerar med golvvärme. Lätt att reparera.


Nackdelar

Kan kännas kallt och hårt.

Köp vinylgolv här »