Jämför (0)
  0
  0 kr

  Genom att fortsätta använda sajten utan att ändra dina browserinställningar godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här.

  När du använder sajten och våra tjänster kommer vi även att behandla dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.

  Ytbehandling

  Lacka, Olja, Vaxa, Luta, Såpa, Måla, Kalka, Betsa. Golv kan ytbehandlas på många olika sätt. Syftet är att ge golvet ett skyddande skikt och underlätta rengöringen. Ditt val bör avgöras utifrån dina preferenser för stil, känsla och underhåll.

  De vanligaste ytbehandlingar är:


  Lack

  Ett lackat golv är mycket lätt att sköta och har hög slitstyrka. Lack finns i olika glansgrader; från höglans som ger en reflekterande yta, till mattlack som ger golvet ett oljebehandlat utseende.


  Olja

  Ett oljat golv framhäver träkänslan genom sin naturliga yta. Det är lätt att underhålla och hålla rent, och om det oljas om med jämna mellanrum håller det sig vackert i många, många år.


  Vax

  Hårdvaxolja bevarar träets naturliga karaktär och ger samtidigt en vatten och smutsavvisande yta. Finns som naturell och i olika kulörer samt med olika glans.


  Såpa

  Ett såpat golv ger en "gammaldags" känsla och passar särskilt bra på plankgolv. Kombineras ofta med lutbehandling som gör golvet tåligare och förhindrar det från att gulna.