Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010 498 99 99

Kundservice

Vard. 09-19 Lörd. 10-15

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010 498 99 99
Mina Sidor
|

Golvvärme

Du har sett alla 1 produkter

Golvvärme ger en jämn och behaglig värme i rummet och får våta golv att torka snabbare. Golvvärme är en skön form av uppvärmning och minskar känslan av golvdrag, då hela golvet blir som en liggande radiator. Det blir varmast nere vid dina frusna fötter och lite svalare ju längre upp du kommer. Med golvvärme slipper du dammsamlande element och rör vilket förenklar möbleringen – inga element på väggarna att ta hänsyn till. Golvvärme ger även en minskad luftcirkulation vilket gör att det luftburna dammet minskar. Tack vare detta behöver inte allergiker besväras lika mycket. Att ha golvvärme under din badrumsklinker eller golvmatta bidrar inte bara till en behagligare känsla för fötterna, utan värmer upp resten av rummet. Så spar energi med skön golvvärme! Förutom varma fötter lovar vi bra priser och produkter av högsta kvalitet. Vänta inte, fixa golvvärme idag.

Golvvärme sänker energiförbrukningen

Det finns flera fördelar med att installera golvvärme. Med golvvärme får man en jämn temperatur i rummet och torra golv, vilket är speciellt fördelaktigt i våtutrymmen. Med golvvärme installerat kan du sänka rumstemperaturen med 2-3 °C och ändå ha ett behagligt inomhusklimat samtidigt som du sänker dina uppvärmningskostnader.

Golvvärme med el

Golvvärme med el är enkelt förklarat elektricitet som omvandlas till värme i en värmekabel som ligger i slingor över hela golvytan. Oftast täckt med klinker i badrum eller kök. Temperaturen styrs oftast rumsvis med en termostat som sitter på väggen. Värme strålar upp från golvnivå och ger ett behagligt klimat i hela rummet. Elgolvvärme är ett perfekt alternativ när man vill ha ett flexibelt värmesystem. Andra värmesystem stängs ofta av under årets varma period. Med elektrisk golvvärme kan du välja vilka ytor som ska hållas varma och torra året om. Generellt kan man säga att golvvärme med el är en lösning som lämpar sig extra bra vid renovering och tillbyggnad. Gäller det större ytor eller hela huset bör du tänka på vattenburen golvvärme. Vattenburna system används ofta för totaluppvärmning. De kräver större investeringskostnad än elsystem och väljs därför gärna vid nyproduktion. Vilken lösning du väljer beror såklart på förutsättningar för just ditt hem och vilka krav du har på anläggningen. Elektriska system lämpar sig oftast vid renovering och för mindre ytor, t ex ett badrum och är lätt att reglera. De vanligaste ytorna för golvvärme med el är i nämnd ordning badrum, hall, kök och uterum. Golvvärme med el är den vanligaste typen av värmegolv. Det är en enkel, snabb, billig och isolerad installation jämfört med många andra värmesystem. Svårt att välja? Kom in i butiken eller ring oss på kundtjänst så hjälper vi dig till rätt val av golvvärme.