Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010 498 99 99

Kundservice

Vard. 09-19 Lörd. 10-15

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010 498 99 99
Mina Sidor
|

Det Lilla Badrummet

Skapa plats för dig och dem, du delar rummet med. Det finns en särskild utmaningen med små badrum som ställer extra höga krav på kreativitet när det gäller att skapa vackra och praktiska lösningar med plats för personlig utveckling.

Av Bild och text Arredo2019-01-21

Skapa plats för dig och dem, du delar rummet med. Det finns en särskild utmaningen med små badrum som ställer extra höga krav på kreativitet när det gäller att skapa vackra och praktiska lösningar med plats för personlig utveckling. Det viktiga är inte att pressa in allt, men maximera det lilla utrymme du har och samtidigt få all funktionalitet som i ett större badrum. Ett praktisk litet badrum kan definierasgenom sin minimalistiska design där varje designelement har ett tydligt syfte och funktion och på ett eller annat sätt att skapa en utrymmessnål fristad. Men detta betyder inte att rummet ska sakna personlighet och stil. Här är några praktiska tips som du kan använda för att utforma ditt perfekta badrum även med ett mindre utrymme.

 

SKAPA PLATS OCH ÖVERBLICK

Små badrumslösningar handlar om förvaring. Dold förvaring fungerar bäst för att hålla allt snyggt och organiserat. Staplingsbara korgar är bra för att organisera enkelt och effektivt, och tar inte mycket plats, särskilt när du placerar dem i eller under tvättställsskåpet. Ett annat bra tips är att använda två smala överskåp som ett grunt alternativ till ett vanligt högskåp. Du kan också utnyttja platsen över toaletten med ett skåp. Praktiskt flyttbara handdukshängare som du ställer var det passar dig. Knepet är att tänka vägghängda lösningar. Badrummet skall rymma många saker till hela familjen. Hyllor är en bra lösning för att organisera dina saker på ett smakfullt sätt eller när man har ont om plats i spegelskåpet. Oavsett så hjälper hyllor dig att samla dina prylar på ett och samma ställe vilket ger dig fria ytor för annat i badrummet. Observera att en smal underdel med ett tvättställ är mer lämplig än ett stort skåp. Överväg vägghängda handdukshängare och skåp, samt hyllor för att göra mesta av ditt utrymme. Om du väljer att sätta in badrumsmöbler, se till att du kan fortfarande kan öppna dörren med lätthet.


PLANERA PALETTEN

När det är dags att måla, se till att du har planerat din färgpalett. Använd neutrala färger som gör att ditt badrum känns lugn och estetiskt tilltalande.
• Skapa en neutral färgpalett som bas.
• Utnyttja mönster och texturer i neutrala toner för att lägga till kreativitet och djup.
• Kom ihåg att den vita färgen förknippas med renhet.


TAPETER

Tapet är ett trevligt alternativ till målarfärg, så länge du väljer en med horisontella ränder eller geometriska former i neutrala eller pastellfärger som kommer att göra att badrummet ser mer rymlig ut.

Om du istället känner för en stänk färg här och där kan du gå med färgglada spegelramar, handdukar, tvålkoppar och hyllor i stället för starkt färgade möbler.


UTRYMME

Att välja ett badkar beror på det lediga utrymmet. I ett litet badrum kan du förmodligen inte unna dig lyxen av ett fristående badkar. Därför kan en takdusch vara ett alternativ. Duschar finns i flera olika mått och utföranden och kan kombineras för att passa rummet perfekt.

Att ha duschen i ett hörn är ett smart sätt att frigöra yta och optimera duschen. För det lilla badrummet är en duschhörna den perfekta lösningen. En duschhörna sparar plats i badrummet utan att duschen känns trång och ger också ett smakfullt och modernt intryck.


BELYSNING

Med ljus kan du skapa en härlig atmosfär i badrummet. Belysningen är en viktig del av inredningen i badrummet och rätt ljus gör ditt badrum mer funktionellt och trevligare för dig och din familj att vistas i. Speglar kan få ett rum att se större och ljusare ut och gör att små rum plötsligt känns betydligt större och luftigare. Och även med snedväggar får du gott om plats till en stor spegel. Varje lösning har sitt eget utseende och sina unika egenskaper.


SVART & VITA BADRUM

Det svart och vita badrummet är ett tidlöst val som kan anpassas för att passa alla stilar, som sträcker sig från den rustika till den ultra moderna.
Läs mer »


LYXIGA BADKAR

Det finns gott om skäl att välja ett fristående badkar, och den estetiska ligger definitivt på toppen av listan.
Läs mer »


INDUSTRIELLA BADRUM

Den industriella stilen i badrum har vi sett ett tag nu. Stilen är rätt tacksam att skapa då den är lätt att uppdatera och förändra bara du satt grunderna i materialens färgskala.
Läs mer »


ROSA I BADRUMMET

Den rosa färgen har varit på frammarsch den här säsongen och förutspås hänga med ett bra tag till.
Läs mer »