Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010 498 99 99

Kundservice

Vard. 09-19 Lörd. 10-15

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010 498 99 99
Mina Sidor
|

Rosa i Badrummet

Att välja rätt färg till badrummet och rätt nyans är inte en lätt uppgift och kombinationerna är många. Den rosa färgen har varit på frammarsch den här våren och förutspås hänga med ett bra tag till. Nyanserna sträcker sig från ljust puder rosa till mörkare och mer brända toner. Vill man inte löpa linan fullt ut med rosa kan man kombinera och balansera upp med andra färger.

Av Bild och text Arredo2019-01-21

Rosa är en betydligt mer mångsidig färg än vad många först tänker sig. Vitt och grått som basfärger fungerar utmärkt tillsammans med den rosa färgen som piggar upp och förvandlar badrummet till en chic oas. Rosa är okonventionell, så du kan enkelt använda den för att skapa en retro-look eller en viktoriansk utseende. Våga lek med mönster på väggarna! För en feminin, lyxig look, välj fantastiska mönstrade tapeter. Att välja rätt badrums tapet kan helt förändra ett funktionellt utrymme i ett vackert puderrum du inte kan vänta med att tillbringa tid i.

Tro det eller ej. Femtitalets rosa badrumstrend har gjort lite av ett återtåg på senare år. Det är en stil som man antingen älskar eller hatar. Det finns liksom ingen mellanting. Att kombinera rosa med svart var en stor stiltrend förr i tiden. Och vill man inte löpa linan fullt ut med rosa är det bra att kombinera med svart för att balansera upp det hela. Tillsammans ger de vita väggarna, porslinstvättstället och handukarna en extra fräsch känsla till rummet. Sen funkar stilen utmärkt med alla läckra kromdetaljer.

Rosa behöver inte bara vara romantiskt och gulligt. Att använda Ceriserosa som en accentfärg är både vågat och kaxigt. Fräck rosa och metalliskt grå är en modern kombination som kommer från 80-talet. Denna säsong, är duon tillbaka. När de två färgerna sammanförs skapas en smakfull känsla där det rosa livar upp en stil som annars kan upplevas som lite hård.

Vill du få in en lite tuffare rå känsla i badrummet kan du kombinera med metalliska effekter som i detta vackra viktorianska badrum. Kanon fint med alla mässingdetaljer. Snygg kombination med rosa och mörkgrått och med att den nedre delen är i panel och övre i kalkfärgsmålad yta.

Vill man uppnå ett ljust och fräscht intryck kan den vackra puderrosa färgen vara ett alternativ som maximerar ljus från belysning och skapar rymd. Exklusivt och så vackert ger den ett lyft till alla miljöer. Kakel och mosaik används ofta i ett helt rum men kan lika gärna användas som en lyxig detalj exempelvis i form av en fondvägg eller i duschhörnan.