Unidrain

Unidrain
Tillbehör, golvbrunnar


2003 var Unidrain® först i världen med att utveckla ett linjeavlopp för placering mot väggen, och gjorde därmed upp med det fyrkantiga gallret mitt på golvet. Ända sedan starten har arkitekter, branschfolk och andra med sinne för inredning och design hänförts över Unidrain®s enkla och vackra design.

Idén bakom unidrain® är enkel. Golvavloppet flyttas in till väggen i en vattentät anslutning – och det är däri konsten ligger. Under många års arbete med renoveringar av badrum stötte designern Claus Dyre på samma problematik, om och om igen – att behöva skära upp ett vackert kakelgolv bara för att få plats med golvavloppet. I samarbete med den danska statens byggforskningsinstitut (SBi) designade han ett avlångt golvavlopp med fall i en riktning, som elegant kunde placeras bortom duschens golvyta. Samtidigt utvecklade han en integrerad väggfläns som skulle säkra en helt tät montering.

Med sitt patenterade system – med en eller flera lodräta väggflänsar som fungerar som intäckning – har unidrain® löst problemen med att göra vattentäta lösningar till badrummet, som traditionellt är byggandets näst största skadeområde.

Det unika systemet har på några få år blivit byggbranschens föredragna golvavloppsystem och det finns idag mer än 350 000 installationer. unidrain® har blivit ett begrepp när det gäller moderna golvavlopp som placeras mot väggen. Med vår löpande utveckling av både byggteknik och design är det vår ambition att fortsätta ha byggbranschens föredragna golvavloppsystem.

Unidrain® kan användas vid alla typer av byggnationer med kakel. Vid renovering och nybyggnation och för privata och offentliga byggnationer. unidrain® har utvecklats av danska arkitekter i nära samarbete med experter inom våtrumsteknik och har fått alla relevanta godkännanden, både lokalt och internationellt.

Unidrain® har tilldelats flera internationellt erkända designpriser, som iF product design award och Den Danske Designpris 2010/11 för serien HighLine

Det finns inga produkter som matchar urvalet