Jämför (0)
  0
  0 kr

  Genom att fortsätta använda sajten utan att ändra dina browserinställningar godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här.

  När du använder sajten och våra tjänster kommer vi även att behandla dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.

  5%

  Takduschset FM Mattsson Siljan LF med Duschblandare

  Paket + kr

  Tillval + kr

  Rek. pris 9 480 kr

  Du sparar 464 kr

  9 016 kr

  Delbetala från 189 kr/mån

  Visa alla varianter

  Jämför
  Beställningsvara
  - Levereras normalt inom 5-10 vardagar.
  Utlämningsställe
  - Fri frakt

  Beskrivning

  Takduschset Siljan LF med Duschblandare är ett komplett takduschpaket i krom från FM Mattsson med takdusch, handdusch, duschslang och säkerhetsblandare. Takduschsetet har flera vatten- och energibesparande funktioner.

  Läs mer
  Fler och fler byggprojekt ställer allt större miljökrav på sina komponenter. Därför har FM Mattson utvecklat produktserien Lead Free, som innebär att FM Mattsson bytt ut det bly som normalt finns i mässingslegeringar. På så sätt har produkterna en mindre miljöpåverkan. Lead Free-märkta produkter innehåller mindre än 0,1 % bly och är därmed klassade som blyfria.

  Övrigt
  - Säkerhetsblandare Siljan och takdusch Siljan
  - Med reversibelt överstycke
  - Tak- och handdusch med kalkavvisande sil
  - Eco Flow, 3-strålig handdusch 9 l/min och takdusch 12 l/min
  - Slang, duschstång med väggtätning (kan kapas vid behov), tvålhylla ingår
  - Väggfäste justerbart ±5 mm i höjdled och 50-100 mm utsprång från vägg, 2x18 mm distanser medföljer, med väggtätning, dold rörskarv
  - Duschansl. utsprång från vägg: 69 mm (160 cc)/78 mm (150 cc)

  5 års Tempgaranti
  Du får alltid den temperatur du vill ha tack vare den unika dubbelfunktionen hos FMM:s säkerhetsblandare. De garanterar att temperaturen håller sig inom +/- 1°C under användning med rinnande vatten, även om temperatur och tryck i ledningarna varierar. Skulle inte blandaren uppfylla detta åtgärdar de felet. Naturligtvis gäller inte det om temperaturskillnader beror på bristande varmvattentillgång. Garantin gäller alla FM Mattssons säkerhetsblandare. Blandaren skall vara monterad och använd på ett korrekt sätt. Rördragning och installation skall vara fackmannamässigt utförda och överensstämma med boverkets byggregler. Garantin omfattar inte frysskador eller skador och funktionsfel som uppkommit genom orenheter i vattnet.

  5 års Kalkgaranti
  Även om du har kalkhaltigt vatten i ditt hem så ska det inte påverka funktionen hos FMM:s blandare. De åtar sig att åtgärda eventuella fel om funktionen hos blandarens styrenhet skulle bli nedsatt på grund av kalkbeläggningar. Garantin gäller alla FM Mattssons säkerhetsblandare. Blandaren skall vara monterad och använd på ett korrekt sätt. Rördragning och installation skall vara fackmannamässigt utförda och överensstämma med boverkets byggregler. Garantin omfattar inte frysskador eller skador och funktionsfel som uppkommit genom orenheter i vattnet.

  Eco plus
  Eco plus innebär att du måste göra ett aktivt val för att få ett högre flöde. I 9000E serien finns en Eco plus-knapp på säkerhetsblandarens flödes-ratt, och på ettgrepps-blandaren måste spaken passera ett motstånd för att få fullt flöde. Detta ger ytterligare en vattenbesparing eftersom brukaren måste göra ett aktivt val för att få fullt flöde.

  Eco flow
  Eco Flow heter FM Mattssons enkla och smarta lösning för att spara ytterligare på vattnet. Eco Flow är en flödesreglerare som reglerar vattenflödet i ettgreppsblandare och duschar. Blandarna fungerar precis som vanligt men är begränsade till 6 l/min för tvättställsblandare och 9 l/min för köksblandare vid 3 bar tryck. Ett enkelt sätt att spara vatten, energi och pengar.

  Safe temp
  Jämn temperatur. Vattentemperaturen håller sig inom ± 1 °C.

  Installation
  Före installation måste ledningarna vara renspolade fram till blandaren.

  Rengöring
  För att rengöra produkten så torka den med en mjuk ren trasa efter användning. Tvålvatten eller ett flytande rengöringsmedel kan användas, men inga skrubbmedel får användas. Smuts och avlagringar av kalk kan tas bort med ättika eller en svag lösning av syra, du kan lämna den att verka för en kort stund och skölj sedan rikligt med vatten.

  Egenskaper

  Varumärke FM Mattsson
  Art.Nr. 8583-0000F
  Montering För vägg
  Blandare Ja
  Färg Krom
  Funktion Eco Flow
  Utlopp Uppåt och Nedåt
  Serie Siljan
  Duschanslutning G 1/2
  Typ Takduschset
  Höjd 1230 mm
  Längd Slang 1,75 m
  Handdusch Ja
  Duschhuvud 220 mm
  Takdusch Ja
  CC-mått 150, 160 mm

  Tillbehör du kan behöva

  Jämför med andra toppsäljare

  Här kan du jämföra med toppsäljarna i kategorin. Har du frågor så tveka inte att höra av dig till kundtjänst på 010-498 99 99, vi har telefontid vardagar: 10:00 - 19:00 och lördagar: 10:00 - 15:00.
  Färg
  Funktion
  Utlopp
  Serie
  Duschanslutning
  Höjd
  Längd Slang
  Duschhuvud
  CC-mått
  9 016 kr
  9 480 kr
  Krom
  Eco Flow
  Uppåt och Nedåt
  Siljan
  G 1/2
  1230 mm
  1,75 m
  220 mm
  150, 160 mm
  5 448 kr
  7 995 kr
  -
  -
  Uppåt och Nedåt
  TVM
  G 1/2
  1270 mm
  -
  250 mm
  160 mm
  Visa Produkt
  5 995 kr
  8 995 kr
  Rostfritt Stål
  -
  Uppåt
  Pleasure
  G 1/2
  1440 mm
  1,5 m
  250 mm
  150 mm
  Visa Produkt
  9 410 kr
  19 730 kr
  -
  AirPower, QuickClean, Select
  -
  Raindance
  G 1/2
  1066 mm
  1,6 m
  360 mm
  150 mm
  Visa Produkt
  9 896 kr
  10 995 kr
  Krom
  -
  Uppåt och Nedåt
  LES
  G 3/4
  -
  1,5 m
  340 mm
  -
  Visa Produkt