0
0 kr

Köksblandare FM Mattsson 9000E II LEED

Köksblandare FM Mattsson 9000E II LEED
Köksblandare FM Mattsson 9000E II LEED
47%
Rek. pris 2 290 kr
1 218 kr

Delbetala från  101 kr/mån

Lagervara 
Levereras normalt inom 2-5 vardagar.
Utlämningsställe -
 
Fri frakt

Beskrivning

Köksblandare 9000E II LEED är en LEED-anpassad Ecosafe-blandare från FM Mattsson. Denna ettgreppsblandare har kallstart och en hög svängbar pip. Den höga pipen underlättar arbetet i köket med större kastruller eller när du rengör grönsakerna. Den gedigna köksblandaren klarar av tuffa tag och miljöer.
Köket är den del av hemmet där allt händer. Det är här det lagas, bakas och fejas – varje dag. Då är det viktigt att verktygen håller. Det gäller inte minst kökskranen som ska bekänna färg i många tuffa år. FM Mattsson 9000E gör vad den ska effektivt, gång efter gång utan onödigt slöseri av varmvatten.

E står för ECOSAFE® och visar vägen för en ny generation blandare, där miljö och energieffektivitet är satt i främsta rummet. 9000E-seriens kraftfulla formspråk och dess innovativa insida, skänker ett vackert intryck och teknisk fulländning till ditt kök och badrum.

Övrigt
- EcoSafe® blandare
- Kallstartsfunktion
- Mjukstängande med keramisk avstängning
- Inbyggd, lätt omställbar flödesbegränsning och temperaturspärr
- Eco Flow (energi- och vattenbesparande konstantflödesstrålsamlare, 5 l/min vid 2–6 bar), LEED-anpassad
- Hög, svängbar pip. Spärrbricka medföljer för 60°, 85°, 110° eller 360°
- Med Soft PEX®-rör
- Längd anslutningsrör: 410 mm
- Hålmått Ø34-37 mm
- Ytterdiameter fot Ø52 mm

Installation
Före installation måste ledningarna vara renspolade fram till blandaren.

LEED
LEED är det miljöcertifieringssystem med störst internationellt spridning och allt fler svenska byggnader registreras och certifieras enligt LEED. Certifieringen bedömer ett batteri av miljöaspekter, såsom närmiljö, vattenanvändning, energianvändning, material och inomhusklimat. För varje område i LEED finns ett antal kriterier att uppfylla för att få ett eller flera poäng, och vissa fall en lägstanivå att uppfylla. Det är delvis olika kriterier som mäts och sammanvägs i de olika versionerna av LEED. Lägsta nivån i LEED är Certifierad. FM Mattsson har utvecklat ett antal produkter som är speciellt framtagna för projekt med LEED-certifiering som slutmål. Dessa produkter hjälper er att ta ert byggprojekt hela vägen in i mål, direkt från start.

Rengöring
För att rengöra produkten så torka den med en mjuk ren trasa efter användning. Tvålvatten eller ett flytande rengöringsmedel kan användas, men inga skrubbmedel får användas. Smuts och avlagringar av kalk kan tas bort med ättika eller en svag lösning av syra, du kan lämna den att verka för en kort stund och skölj sedan rikligt med vatten.

Egenskaper

VarumärkeFM Mattsson
Art.Nr.8000-7000F
Serie9000E II
TypKöksblandare
FärgKrom
Höjd384 mm
Piputsprång233 mm
GreppEttgreppsblandare
Svängbar PipJa
Anslutning VattenØ10 mm
FunktionEcosafe, Eco Flow, Cold Start, Soft Closing
DiskmaskinsavstängningJa, Nej