0
0 kr
49%

Duschblandare FM Mattsson 9000E

2 recensioner

Paket + kr

Tillval + kr

Rek. pris 2 791 kr

Du sparar 1 354 kr

1 437 kr

Delbetala från 30 kr/mån

Visa alla varianter

Jämför
Beställningsvara
- Levereras normalt inom 5-10 vardagar.
Utlämningsställe
- Fri frakt

Beskrivning

Duschblandare 9000E från FM Mattsson är en tvågrepps termostatblandare i krom med svarta vred som ger dig extra bra grepp, säkerhetsspärr och keramisk avstängning. Blandaren är utrustad med vatten- och energibesparande funktionen Ecosafe. Duschblandare FM Mattsson 9000E finns att köpa med utlopp nedåt eller uppåt.

Läs mer
Utlopp nedåt är främst framtagen för duschset och utlopp uppåt är främst framtagen för montering av takdusch.

E står för Ecosafe och visar vägen för en ny generation blandare, där miljö och energieffektivitet är satt i främsta rummet. 9000E-seriens kraftfulla formspråk och dess innovativa insida, skänker ett vackert intryck och teknisk fulländning till ditt kök och badrum. Smart teknik spar vatten och energi utan att tumma på bekvämligheten för dig som användare.

Övrigt
- EcoSafe® blandare.
- Keramisk avstängning.
- Med typgodkända backventiler.
- Tryckbalanserad termostatblandare.
- Duschansl. utsprång från vägg: 75 mm.
- Extra lättanvänd, godkänd av Reumatikerförbundet.

OBS! Duschnippel kan ej monteras nedåt på modellen för utlopp uppåt.

Installation
Före installation måste ledningarna vara renspolade fram till blandaren.

Rengöring
För att rengöra produkten så torka den med en mjuk ren trasa efter användning. Tvålvatten eller ett flytande rengöringsmedel kan användas, men inga skrubbmedel får användas. Smuts och avlagringar av kalk kan tas bort med ättika eller en svag lösning av syra, du kan lämna den att verka för en kort stund och skölj sedan rikligt med vatten. 5 års Tempgaranti
Garantin gäller säkerhetsblandare (tryckbalanserade termostat-blandare), fem år från inköpsdatum. Den innebär, att inställd vattentemperatur skall hålla sig inom ± 1°C under användning med rinnande vatten, även om tryck och temperatur i ledningarna Varierar. Om blandaren inte uppfyller detta, så åtar FMMsig att åtgärda felet. För att garantin skall gälla, så måste blandaren vara monterad och använd på ett korrekt sätt. Rördragning och installation skall vara fackmannamässigt utförda och överensstämma med Boverkets Byggregler. Naturligtvis gäller inte garantin, om temperaturskillnaden beror på bristande varmvattentillgång, vid frysskador eller om skador och funktionsfel uppstår genom orenheter i vattnet.

5 års Kalkgaranti
Garantin gäller säkerhetsblandare (tryckbalanserade termostat-blandare), fem år från inköpsdatum. Garantin innebär, att om funktionen hos blandarens styrenhet skulle bli nedsatt på grund av kalk-beläggningar, så åtar FMMsig att åtgärda felet. För att garantin skall gälla, så måste blandaren vara monterad och använd på ett korrekt sätt. Rördragning och installation skall vara fackmannamässigt utförda och överensstämma med Boverkets Byggregler. Garantin omfattar inte frysskador eller skador och funktionsfel, som uppstår genom orenheter i vattnet.

Ecosafe
Konceptet EcoSafe® bygger på ­miljömedvetenhet genom hela produktkedjan. Det handlar bland annat om minskad miljöbelastning i fabrik, smarta materialval och energismarta funktioner. Allt syftar till att ha miljövänliga och återvinningsbara produkter.

Easy to use
Easy to use innebär att produkten är lättanvänd för alla oberoende av ålder, hälsa eller fysisk styrka. FMMär stolta över att göra kranar som underlättar vardagen för människor oavsett behov.

Safe temp
Ingen risk för skållning tack vare en finurlig lösning som gör att vatten-­temperaturen alltid håller sig inom ±1 °C.

Installation
Före installationen måste ledningarna vara renspolade fram till blandaren.

Rengöring
För att rengöra produkten så torka den med en mjuk ren trasa efter användning. Tvålvatten eller ett flytande rengöringsmedel kan användas, men inga skrubbmedel får användas. Smuts och avlagringar av kalk kan tas bort med ättika eller en svag lösning av syra, du kan lämna den att verka för en kort stund och skölj sedan rikligt med vatten.

Dokument

Användarrecensioner (2)

G
Tack för din feedback

Gert G 15 dec 2018

Snygg design men ett minus för plasthöljet

C
Tack för din feedback

Carl M 08 nov 2018

Allt fungerade perfekt, från beställning till leverans. Produkten håller den höga klass som var förväntad.

Egenskaper

Varumärke FM Mattsson
Art.Nr. 8342191F
Serie 9000E
Typ Duschblandare
Färg Krom/Svart
CC-mått 150, 160 mm
Grepp Tvågreppsblandare
Bredd 303 mm
Utlopp Nedåt, Uppåt
Duschanslutning G 1/2
Funktion Ecosafe
Termostat Ja

Tillbehör du kan behöva

Jämför med andra toppsäljare

Här kan du jämföra med toppsäljarna i kategorin. Har du frågor så tveka inte att höra av dig till kundtjänst på 010-498 99 99, vi har telefontid vardagar: 10:00 - 19:00 och lördagar: 10:00 - 15:00.
Serie
Typ
Färg
CC-mått
Bredd
Utlopp
Funktion
Piputsprång
Djup
Handdusch
1 437 kr
2 791 kr
9000E
Duschblandare
Krom/Svart
150, 160 mm
303 mm
Nedåt, Uppåt
Ecosafe
-
-
-
1 159 kr
2 118 kr
Estetic
Duschblandare
-
160 mm
268 mm
Nedåt
Safe Touch
-
-
-
Visa Produkt
1 945 kr
3 420 kr
Siljan
Duschblandare
Krom
-
300 mm
Uppåt och Nedåt
Eco-stopp
-
-
-
Visa Produkt
2 695 kr
2 995 kr
EVO
Badkarsblandare
-
160 mm
302 mm
Nedåt
-
175 mm
192 mm
Nej
Visa Produkt
3 325 kr
3 695 kr
EVO
Badkarsblandare
-
-
302 mm
Nedåt
-
115 mm
175 mm
Ja
Visa Produkt