Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
0
0 kr

Trälut Gammeldags Vit

Trälut Gammeldags Vit
Trälut Gammeldags Vit
195 kr
Lagervara 
 - Levereras normalt inom 2-5 vardagar.
Utlämningsställe -
 
Fri frakt

Beskrivning

Gammeldags Trälut används som förbehandling av nyslipade golv, paneler eller möbler av furu, gran och lärk. Bevarar träets ljushet, ger det patina eller en vacker infärgning.
Gammeldags Trälut finns ofärgad eller med vitt pigment. Den vita luten kan blandas med den ofärgade för en svagare pigmentering.

Lutning ska alltid utföras direkt efter slipning. Att luta en yta är endast en förbehandling och behöver därför kompletteras med en slutbehandling. Till slutbehandling rekommenderas Timberex golvolja, Gammeldags Träsåpa eller Osmo Hårdvaxolja.

Trälut och pigmenterad slutbehandling
Med Gammeldags Trälut vit som förbehandling och ofärgad Osmo Hårdvaxolja 3062 som slutbehandling blir ytan ljus och matt - både vackert och tåligt. Gammeldags Trälut finns också utan kalk vilket är perfekt för att få en djupare och jämnare infärgning vid slutbehandling med pigmenterad Timberexolja, Osmo Oljebets, Osmo Dekorvax, Osmo Hårdvaxolja Pigmenterad etc. men också en hårdare och tåligare yta. Om en förbehandling med Gammeldags Trälut Vit gjorts innan slutbehandling med Osmo Onecoat 2K, bör ytan alltid avjämnas/bearbetas med en tyngre golvmaskin 16-17 tum och vit rondell.

Egenskaper

VarumärkeGammeldags
Art.Nr.7330088900033G
AppliceringsytaTräytor
FärgVit
Inomhus/UtomhusInomhus
TypTrälut
AnvändningsområdeNyslipade trägolv, möbler och dylikt av furu, gran eller lärk
Volym1, 2,5, 5 l