Jämför (0)
  0
  0 kr

  Genom att fortsätta använda sajten utan att ändra dina browserinställningar godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här.

  När du använder sajten och våra tjänster kommer vi även att behandla dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.

  47%

  Tvättställsblandare FM Mattsson 9000E

  4 recensioner

  Paket + kr

  Tillval + kr

  Rek. pris 1 695 kr

  Du sparar 797 kr

  898 kr

  Delbetala från 19 kr/mån

  Visa alla varianter

  Jämför
  Lagervara
  - Levereras normalt inom 2-3 vardagar.
  Utlämningsställe
  - Fri frakt

  Beskrivning

  Tvättställsblandare 9000E är en ettgreppsblandare i krom från FM Mattsson med enkel och stilren design som smälter in i de flesta badrum. Denna tvättställsblandare har Soft PEX-rör och är mjukstängande med keramisk avstängning. Blandaren är utrustad med kallstartsfunktion samt energi- och vattenbesparande funktion.

  Läs mer
  FM Mattsson 9000E visar vägen för en ny generation blandare, som miljöanpassats in i minsta detalj. Blandaren ger ett vackert intryck och teknisk fulländning till ditt badrum. Nu med kallstart. Kallstart innebär att det endast kommer kallvatten när kranen öppnas med spaken rakt fram, vilket gör att vattenförbrukningen minskar med upp till 30 procent.

  E står för ECOSAFE och visar vägen för en ny generation blandare, där miljö och energieffektivitet är satt i främsta rummet. 9000E-seriens kraftfulla formspråk och dess innovativa insida, skänker ett vackert intryck och teknisk fulländning till ditt kök och badrum.

  Övrigt
  - Kallstartsfunktion
  - Med Soft PEX®-rör
  - EcoSafe® blandare
  - Hålmått Ø33,5-37 mm
  - Mjukstängande med keramisk avstängning
  - Eco Flow (energi- och vattenbesparande strålsamlare)
  - Inbyggd, lätt omställbar flödesbegränsning och temperaturspärr

  5 års Tryckgaranti
  Garantin gäller ettgreppsblandare med mjukstängningsfunktion, fem år från inköpsdatum. Den innebär, att FM Mattsson åtar sig att åtgärda felet, om inte stängningstiden är minst 0,2 sekunder. En världsunik funktion som förhindrar skadliga tryckstötar i rören vid stängning. För att garantin skall gälla, så skall blandaren vara monterad och använd på ett korrekt sätt. Rördragning och installation skall vara fackmannamässigt utförda och överensstämma med Boverkets Byggregler. Garantin omfattar inte frysskador eller skador och funktionsfel, som uppstår genom orenheter i vattnet.

  Ecosafe
  Konceptet EcoSafe bygger på miljömedvetenhet i alla led, från minskad miljöbelastning i fabrik och materialval till energismarta funktioner som ger en miljövänlig och återvinningsbar slutprodukt.

  Ecoflow
  Eco Flow heter FM Mattssons enkla och smarta lösning för att spara ytterligare på vattnet. Eco Flow är en flödesreglerare som reglerar vattenflödet i ettgreppsblandare och duschar. Blandarna fungerar precis som vanligt men är begränsade till 6 l/min för tvättställsblandare och 9 l/min för köksblandare vid 3 bar tryck. Ett enkelt sätt att spara vatten, energi och pengar.

  Ecoplus
  Ecoplus innebär att du måste göra ett aktivt val för att få ett högre flöde. I 9000E serien finns en Eco plus-knapp på säkerhetsblandarens flödes-ratt, och på ettgrepps-blandaren måste spaken passera ett motstånd för att få fullt flöde. Detta ger ytterligare en vattenbesparing eftersom brukaren måste göra ett aktivt val för att få fullt flöde.

  Easy To Use
  FM Mattsson gör kranar för alla. Även för de som inte är lika starka som du. Så att även de ska kunna använda dem i sin vardag utan några problem. Därför är FMM extra glada att Reumatikerförbundet precis godkänt flera kranar ur 9000E-serien, både tvättställsblandare, duschblandare, badkarsblandare och köksblandare. Kallstart
  Kallstart kräver mindre varmvatten men ger samma härliga känsla. Öppnar du kranen med spaken rakt fram får du bara kallvatten, vilket sparar rejält med varmvatten.

  Soft closing
  Mjukstängning gör att kranen stängs med en anings fördröjning. Du slipper smällar och tryckstötar i rören, vilket även ökar livslängden på både kran och rörinstallation.

  Installation
  Före installationen måste ledningarna vara renspolade fram till blandaren.

  Rengöring
  För att rengöra produkten så torka den med en mjuk ren trasa efter användning. Tvålvatten eller ett flytande rengöringsmedel kan användas, men inga skrubbmedel får användas. Smuts och avlagringar av kalk kan tas bort med ättika eller en svag lösning av syra, du kan lämna den att verka för en kort stund och skölj sedan rikligt med vatten.

  Dokument

  Användarrecensioner (4)

  I
  Tack för din feedback

  Ingmari E A 10 mar 2019

  Bra handtag för artrosdrabbade händer

  S
  Tack för din feedback

  Seth S 28 jan 2019

  Bra och snygg

  G
  Tack för din feedback

  Göran Å H 02 okt 2018

  Prisvärd med kvalitet design och sverigetillverkad

  G
  Tack för din feedback

  Gustaf L M 17 jul 2018

  Har goda erfarenheter av FM produkter. Lätt att montera. Priset var ok

  Egenskaper

  Varumärke FM Mattsson
  Art.Nr. 8050-0000F
  Serie 9000E
  Typ Tvättställsblandare
  Färg Krom
  Höjd 157 mm
  Bottenventil Ja, Silpluggventil, Nej
  Piputsprång 100, 129 mm
  Grepp Ettgreppsblandare
  Svängbar Pip Nej
  Anslutning Vatten Slät ände Ø10 mm

  Tillbehör du kan behöva

  Jämför med andra toppsäljare

  Här kan du jämföra med toppsäljarna i kategorin. Har du frågor så tveka inte att höra av dig till kundtjänst på 010-498 99 99, vi har telefontid vardagar: 10:00 - 19:00 och lördagar: 10:00 - 15:00.
  Serie
  Typ
  Färg
  Höjd
  Bottenventil
  Piputsprång
  Anslutning Vatten
  898 kr
  1 695 kr
  9000E
  Tvättställsblandare
  Krom
  157 mm
  Ja, Silpluggventil, Nej
  100, 129 mm
  Slät ände Ø10 mm
  631 kr
  1 067 kr
  Logis
  Tvättställsblandare
  Krom
  138 mm
  -
  107 mm
  G 3/8
  Visa Produkt
  971 kr
  1 295 kr
  Stick SK
  -
  Krom
  155 mm
  Nej
  99 mm
  Ø10 mm
  Visa Produkt
  1 346 kr
  1 495 kr
  Candy
  Tvättställsblandare
  -
  147 mm
  Nej
  110 mm
  Ø10 mm
  Visa Produkt

  Andra som köpte Tvättställsblandare FM Mattsson 9000E köpte också