0
0 kr
47%

Tvättställsblandare FM Mattsson 9000E

4 recensioner

Paket + kr

Tillval + kr

Rek. pris 1 695 kr

Du sparar 797 kr

898 kr

Delbetala från 19 kr/mån

Visa alla varianter

Jämför
Lagervara
- Levereras normalt inom 2-3 vardagar.
Utlämningsställe
- Fri frakt

Beskrivning

Tvättställsblandare 9000E är en ettgreppsblandare i krom från FM Mattsson med enkel och stilren design som smälter in i de flesta badrum. Denna tvättställsblandare har Soft PEX-rör och är mjukstängande med keramisk avstängning. Blandaren är utrustad med kallstartsfunktion samt energi- och vattenbesparande funktion.

Läs mer
FM Mattsson 9000E visar vägen för en ny generation blandare, som miljöanpassats in i minsta detalj. Blandaren ger ett vackert intryck och teknisk fulländning till ditt badrum. Nu med kallstart. Kallstart innebär att det endast kommer kallvatten när kranen öppnas med spaken rakt fram, vilket gör att vattenförbrukningen minskar med upp till 30 procent.

E står för ECOSAFE och visar vägen för en ny generation blandare, där miljö och energieffektivitet är satt i främsta rummet. 9000E-seriens kraftfulla formspråk och dess innovativa insida, skänker ett vackert intryck och teknisk fulländning till ditt kök och badrum.

Övrigt
- Kallstartsfunktion
- Med Soft PEX®-rör
- EcoSafe® blandare
- Hålmått Ø33,5-37 mm
- Mjukstängande med keramisk avstängning
- Eco Flow (energi- och vattenbesparande strålsamlare)
- Inbyggd, lätt omställbar flödesbegränsning och temperaturspärr

5 års Tryckgaranti
Garantin gäller ettgreppsblandare med mjukstängningsfunktion, fem år från inköpsdatum. Den innebär, att FM Mattsson åtar sig att åtgärda felet, om inte stängningstiden är minst 0,2 sekunder. En världsunik funktion som förhindrar skadliga tryckstötar i rören vid stängning. För att garantin skall gälla, så skall blandaren vara monterad och använd på ett korrekt sätt. Rördragning och installation skall vara fackmannamässigt utförda och överensstämma med Boverkets Byggregler. Garantin omfattar inte frysskador eller skador och funktionsfel, som uppstår genom orenheter i vattnet.

Ecosafe
Konceptet EcoSafe bygger på miljömedvetenhet i alla led, från minskad miljöbelastning i fabrik och materialval till energismarta funktioner som ger en miljövänlig och återvinningsbar slutprodukt.

Ecoflow
Eco Flow heter FM Mattssons enkla och smarta lösning för att spara ytterligare på vattnet. Eco Flow är en flödesreglerare som reglerar vattenflödet i ettgreppsblandare och duschar. Blandarna fungerar precis som vanligt men är begränsade till 6 l/min för tvättställsblandare och 9 l/min för köksblandare vid 3 bar tryck. Ett enkelt sätt att spara vatten, energi och pengar.

Ecoplus
Ecoplus innebär att du måste göra ett aktivt val för att få ett högre flöde. I 9000E serien finns en Eco plus-knapp på säkerhetsblandarens flödes-ratt, och på ettgrepps-blandaren måste spaken passera ett motstånd för att få fullt flöde. Detta ger ytterligare en vattenbesparing eftersom brukaren måste göra ett aktivt val för att få fullt flöde.

Easy To Use
FM Mattsson gör kranar för alla. Även för de som inte är lika starka som du. Så att även de ska kunna använda dem i sin vardag utan några problem. Därför är FMM extra glada att Reumatikerförbundet precis godkänt flera kranar ur 9000E-serien, både tvättställsblandare, duschblandare, badkarsblandare och köksblandare. Kallstart
Kallstart kräver mindre varmvatten men ger samma härliga känsla. Öppnar du kranen med spaken rakt fram får du bara kallvatten, vilket sparar rejält med varmvatten.

Soft closing
Mjukstängning gör att kranen stängs med en anings fördröjning. Du slipper smällar och tryckstötar i rören, vilket även ökar livslängden på både kran och rörinstallation.

Installation
Före installationen måste ledningarna vara renspolade fram till blandaren.

Rengöring
För att rengöra produkten så torka den med en mjuk ren trasa efter användning. Tvålvatten eller ett flytande rengöringsmedel kan användas, men inga skrubbmedel får användas. Smuts och avlagringar av kalk kan tas bort med ättika eller en svag lösning av syra, du kan lämna den att verka för en kort stund och skölj sedan rikligt med vatten.

Dokument

Användarrecensioner (4)

I
Tack för din feedback

Ingmari E A 10 mar 2019

Bra handtag för artrosdrabbade händer

S
Tack för din feedback

Seth S 28 jan 2019

Bra och snygg

G
Tack för din feedback

Göran Å H 02 okt 2018

Prisvärd med kvalitet design och sverigetillverkad

G
Tack för din feedback

Gustaf L M 17 jul 2018

Har goda erfarenheter av FM produkter. Lätt att montera. Priset var ok

Egenskaper

Varumärke FM Mattsson
Art.Nr. 8050-0000F
Serie 9000E
Typ Tvättställsblandare
Färg Krom
Höjd 157 mm
Bottenventil Ja, Silpluggventil, Nej
Piputsprång 100, 129 mm
Grepp Ettgreppsblandare
Svängbar Pip Nej
Anslutning Vatten Slät ände Ø10 mm

Tillbehör du kan behöva

Jämför med andra toppsäljare

Här kan du jämföra med toppsäljarna i kategorin. Har du frågor så tveka inte att höra av dig till kundtjänst på 010-498 99 99, vi har telefontid vardagar: 10:00 - 19:00 och lördagar: 10:00 - 15:00.
Serie
Typ
Färg
Höjd
Bottenventil
Piputsprång
Anslutning Vatten
898 kr
1 695 kr
9000E
Tvättställsblandare
Krom
157 mm
Ja, Silpluggventil, Nej
100, 129 mm
Slät ände Ø10 mm
759 kr
1 436 kr
Focus
-
Krom
133 mm
-
101 mm
G 3/8
Visa Produkt
1 165 kr
1 295 kr
Stick SK
-
Krom
155 mm
Nej
99 mm
Ø10 mm
Visa Produkt
1 795 kr
1 895 kr
Candy
Tvättställsblandare
-
147 mm
Nej
110 mm
Ø10 mm
Visa Produkt

Andra som köpte Tvättställsblandare FM Mattsson 9000E köpte också