Linoleumgolv - Golvsorter

 • Linoleumgolv
 • Linoleumgolv

  Är både slitstarkt, snyggt och tillverkas av förnyelsebara råvaror. Ordet ”linoleum” betyder linolja och skvallrar om den karaktäristiska komponenten i linoleum. Det är mycket slitstarkt och skyddar väl mot både ljud och kyla. Det gör linoleumgolvet till ett attraktivt golv på olika offentliga miljöer. Ett linoleumgolv känns dessutom väldigt behagligt att gå på. Materialet kommer i olika mönster liksom i tusen och en färger. Det går att köpa linoleumgolv som mattor eller som plattor i olika storlekar. Plattorna kan läggas i olika mönster och du kan enkelt hitta färger och mönster som passar till både barnrummet, köket och vardagsrummet. 

  Ett linoleumgolv som kommer i form av plattor limmas på trägolv eller läggs ut som klickergolv. De är tämligen enkla att lägga, speciellt klickergolven som kan läggas flytande på ett redan existerande golv. Mattorna läggs ut i chock och limmas för bästa hållbarhet. I vissa fall kan mattan läggas löst på ett golv. Att lägga ett hållbart golv som består av en linoleummatta kräver planering och noggrannhet.

  Linoleumgolv är ett bra alternativ ur miljösynpunkt, till skillnad från plastgolven som är tillverkade av råolja. Golvet är gjort helt i naturliga och förnyelsebara material. Det är också mycket prisvärt. Med ett linoleumgolv får du mycket och slitstarkt golv för pengarna.

 • Skötselråd

  Stoppa smutsen redan vid porten! Sätt därför alltid en rejäl avtorkningsmatta innanför och om möjligt även utanför ytterdörren. Sandkorn och liknande repar och skadar golven.

  Använd i första hand torra rengöringsmetoder (dammsugning, moppning och sopning).

  Gör till daglig rutin att avlägsna synlig smuts. Avlägsna fläckar innan de hunnit torka in och skölj alltid med rent vatten efter fläckborttagning. Använd inte hett vatten, starkt alkaliska rengöringsmedel eller starka lösningsmedel.

  Fördelar

  Miljövänligt - tillverkas av förnyelsebara material som linolja, tallolja, harts, trämjöl och jute. Låg energiåtgång vid tillverkningen. Plattor är lätta att lägga.

  Nackdelar

  Matta på rulle är bökig att lägga själv.

  Köp linoleumgolv här »»

 • Läs mer om