Sortering & Bearbetning

 • Sortering & bearbetning
  Trägolv kommer i flera sorteringar. Välj natur om du föredrar en jämnare ton och färre kvistar, rustik om du vill ha en livligare karaktär med större färgvariation fler kvistar och mer ådring. Golvets utseende kan också förstärkas med olika typer av förbehandlingar.

   


 • Borstad

  Borstning framhäver träets struktur och ådring, infärgning tar fram träets naturliga karaktär - eller ger det en helt ny. Effekten från borstning varierar beroende på träslag. Ytan upplevs också som tåligare och golvet får en mer rustik känsla.


 • Infärgning

  Infärgning tar fram träets naturliga färgtoner. Man kan även lägga på nya färger och helt förändra träets utseende. Idag finns en mängd olika infärgningsalternativ, från blekt vit till fylliga nyanser av träkol.


 • Fasade Kanter

  Fasade kanter på en bräda ger golvet ett distinkt utseende. Det finns flera golv med fasade kanter i olika grad – från mikrofasning med ytterst liten accentuering av kanterna med hjälp av sandpapper till mer dramatisk fasning för ett rustikt och robust utseende på golvet.


 • Handskrapning

  Handskrapning skapar ett rustikt utseende. Genom att använda olika verktyg för slipning och handskrapning kan ett nytt trägolv få ett slitet utseende. Det krävs en stor mängd arbete för att ge varje golv det dess rustika karaktär.


 • Rökt

  Rökning ger golvet en genomfärgad och mörkare färgton. Genom en specialprocess som innebär att träet utsätts för ammoniak och luft som på ett naturligt sätt ändrar färgen och nyansen på varje bräda.